Vinden wat je zoekt én doneren in een paar klikken.
Dagelijks krijgt Kika tientallen aanvragen van geïnteresseerde middelbare scholieren die informatie nodig hebben voor bijvoorbeeld een presentatie. De mailboxen stromen over en de telefoon staat roodgloeiend. Een bijna logische vraag vanuit Kika is dan ook hoe de uitgifte van informatie verbeterd kan worden.

Een functioneel en inspirerend informatie platform

Om de informatie te structureren, bezoekers te triggeren en Kika-medewerkers te ontzien vinden wij het nodig een slim digitaal platform in te zetten. Hier kan iedereen snel informatie over kinderkanker vinden en zelf enthousiast worden, om zelf ook weer anderen naar het platform te verwijzen.

Hoe zijn we het traject aangevlogen?

Voor het bepalen van de wensen van de website bezoekers hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan. De doelgroepen zijn geanalyseerd en een zoekwoorden onderzoek heeft de structuur van de website inzichtelijk gemaakt. Dit heeft tot een optimale toegang tot de benodigde informatie gezorgd. Kind of onderzoeker, iedereen vind snel wat hij of zij zoekt.

 

Wat hebben we opgeleverd?

Het online platform hebben we een naam gegeven (KiKaCollege), ontworpen en technisch gerealiseerd binnen Drupal 8. Hierdoor kan de omgeving makkelijk geoptimaliseerd worden. Een van de handige functies binnen het platform laat bezoekers een artikel markeren als favoriet. Vervolgens kan het item naar de lezer gemaild worden. Zo kan er snel informatie verzameld worden!

Omdat de platform module een succes is gebleken, heeft ook de corporate KiKa website een makeover gekregen. Daarbij hebben we een handige optie gemaakt die het mogelijk maakt om een betaallink via SMS te versturen. Dit om het doneren nog makkelijker te maken. Ook het wijzigingsformulier hebben we slimmer gemaakt. Alles om het de bezoeker nog gebruiksvriendelijker te maken.

Kom erachter wat wij voor jou kunnen betekenen!

Onze marketeers, ontwerpers en techneuten staan voor je klaar. Bel, mail of kom langs om je uitdagingen met ons te bespreken.

Bel: 0318 - 555 800 Stuur een e-mail