Overslaan en naar de inhoud gaan

EF2 wint pitch voor B2B platform Landwinkel

Landwinkel

Geschreven door Evan Pierik Art director / Founder

portretfoto Evan Def.jpg

EF2 wint pitch voor B2B platform Landwinkel

EF2 heeft de pitch gewonnen voor de ontwikkeling van het nieuwe B2B platform voor Landwinkel. De keuze viel op ons bureau omdat EF2 met ruim 10 jaar ervaring op gebied van B2B e-commerce de ideale oplossing bleek te bieden met een hoge ontwikkelsnelheid, flexibiliteit en toekomstbestendigheid. Begin 2022 leverden wij al de nieuwe multi website voor vele Landwinkel vestigingen op. Met de ontwikkeling van het B2B platform wordt de samenwerking met Landwinkel verder uitgebreid.

Het B2B platform voor Landwinkel wordt gebouwd op basis van ons prefab platform. 80% van het platform bestaat uit een vaste basis en 20% uit maatwerk. We maken hierbij gebruik van Laravel als krachtig backend systeem, VueJs voor een snelle en soepele interface en TailwindCSS om een goedwerkende UX te garanderen.

Een van de voordelen van het prefab platform is dat we snel van start kunnen met het krachtige basissysteem. Nog een voordeel is dat het platform eenvoudig uit te breiden is. Voor Landwinkel betekent dit dat ze hun B2B platform eenvoudig kunnen koppelen aan de bestaande softwaresystemen waar ze al mee werken. Maar het betekent ook dat bij nieuwe wensen er snel kant-en-klare functionaliteiten ingezet kunnen worden.

Het contentbeheer van het platform is los opgenomen in het headless CMS van Strapi. Strapi is geschikt om allerlei soorten content te maken. Denk aan standaard contentpagina’s, maar ook specifieke e-commerce content zoals productpagina’s. Dankzij de intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface van Strapi, is het zeer eenvoudig voor Landwinkel om content toe te voegen en te bewerken op het platform.

Naar verwachting zal het platform dit najaar gelanceerd worden. Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven.

Wil je meer weten over de mogelijkheden die ons prefab B2B platform biedt? Lees dan hier verder of neem contact met ons op.