Overslaan en naar de inhoud gaan

Het einde van Drupal 7 komt eraan

EF2_web-11.jpeg

Geschreven door Kees Cornelisse Managing director

kees.jpg

Het einde van Drupal 7 komt eraan

ReDISCOVER TO RENEW

In november 2021 bereikt Drupal 7 zijn "end-of-life". Dat betekent dat er geen nieuwe updates meer komen voor Drupal 7. Dit brengt een behoorlijk veiligheidsrisico met zich mee. Er volgen namelijk geen nieuwe veiligheidsupdates meer. Er is dus werk aan de winkel als je nog een website hebt in Drupal 7. Jouw website moet voor die tijd omgebouwd worden.

Het einde van Drupal 7

Het lijkt nog ver weg, maar het komt sneller dichterbij dan je denkt: november 2021. Wat gaat er gebeuren? Drupal 7 bereikt dan zijn "end-of-life". Dat betekent dat er geen nieuwe updates meer komen voor Drupal 7. Dit brengt ook een behoorlijk veiligheidsrisico met zich mee. Er volgen namelijk geen nieuwe veiligheidsupdates meer voor eventueel geconstateerde problemen. Er is dus werk aan de winkel als je nog een website hebt in Drupal 7. Jouw website moet voor die tijd omgebouwd worden. Een eenvoudige update is helaas niet mogelijk van Drupal 7 naar Drupal 8.

We bouwen inmiddels alweer drie jaar websites met Drupal 8. Is jouw website jonger dan drie jaar? Dan is de kans groot dat je dus een Drupal 8 website hebt. Wil je het zeker weten? Neem dan even contact met ons op. Wij kunnen dit snel voor je nakijken.

Iets dichterbij op de agenda staat de nieuwe versie van Drupal: Drupal 9. In juni 2020 komt de eerste versie hiervan uit. Sommige klanten vragen zich terecht af of ze niet beter kunnen wachten met het ombouwen van hun website totdat Drupal 9 gelanceerd is. Wij zijn van mening dat je daar beter niet op kunt wachten. In tegenstelling tot een update van versie 7 naar versie 8 is een update van Drupal 8 naar Drupal 9 namelijk wel eenvoudig mogelijk. Een update van Drupal 8 naar Drupal 9 zal in de meeste gevallen slechts enkele uren werk zijn. Een update van Drupal 7 naar Drupal 8 duurt daarentegen meerdere dagen tot enkele weken. Tijdens de realisatie van jouw nieuwe website houden we nu al rekening met de update naar Drupal 9 die we in de loop van volgend jaar hopen te doen.

200330 800x800_0005_Vos.jpeg

Nieuwe features van Drupal 9

Drupal 9

Drupal 9 is een voortzetting van Drupal 8. Dit betekent dat er eigenlijk niet hele grote updates in terug te zien zijn. Dit neemt niet weg dat het verstandig is om over te stappen op Drupal 9 zodra Drupal 9 uitkomt. Ook Drupal 8 is namelijk 'end-of-life' in 2021. De veiligheidsupdates worden daarna alleen nog in Drupal 9 uitgebracht. De belangrijkste feature die Drupal 9 bevat is dan ook het eenvoudig updaten van Drupal 8 naar Drupal 9.

Onder de motorkap verandert ook het Symfony framework naar een nieuwere versie. Daarnaast neemt Drupal 9 alle slimme features van Drupal 8 over. Denk hierbij aan de manier van caching, de verbeterde meertaligheid, de Twig engine en niet te vergeten, de standaard CKeditor.

 

 

Diederick-Laura-overleg_0.jpeg

Waarom Drupal?

Wij ontwerpen en ontwikkelen al sinds 2009 al onze websites met Drupal. Ben je benieuwd wat onze redenen daarvoor zijn? Lees dan hier waarom wij al jaren met Drupal werken.