Overslaan en naar de inhoud gaan

In gesprek met Kees

Geschreven door Kees Cornelisse Managing director

kees.jpg

In gesprek met Kees

Introductie

Kees is een ervaren professional met een indrukwekkende staat van dienst bij EF2. Hij heeft gedurende 10,5 jaar bij EF2 gewerkt en heeft diverse rollen vervuld, waaronder die van developer, teamleider, projectleider en productowner. In 2019 werd hij mede-eigenaar van EF2 en sindsdien is hij Operations Director geworden. Met zijn uitgebreide kennis van de organisatie en zijn brede ervaring speelt hij een cruciale rol bij het soepel laten verlopen van projecten en het aansturen van de interne organisatie. Hij vertelt zelf over zijn ervaring en impact bij EF2. 

Kees, kun je ons vertellen over je achtergrond bij EF2 en hoe je Operations Director bent geworden?

"Ik ben al ruim 10,5 jaar werkzaam bij EF2 en gedurende die tijd heb ik verschillende rollen bekleed. Hoewel ik begon als developer, ben ik eigenlijk altijd breder bezig geweest dan alleen technische taken. Ik heb de afgelopen jaren als teamleider, projectleider en productowner gewerkt. In 2019 heb ik de kans gekregen om mede-eigenaar van EF2 te worden. 

De behoefte vanuit EF2 was sterk aanwezig om iemand aan te stellen die de interne organisatie kon aansturen. Gezien mijn lange geschiedenis en diepe kennis van de organisatie, was het een logische keuze. Mijn ervaring en betrokkenheid hebben mij geholpen om deze rol van Operations Director te vervullen."

Wat zijn jouw belangrijkste verantwoordelijkheden als Operations Director bij EF2?

"Als Operations Director draag ik de verantwoordelijkheid voor het soepel laten verlopen van projecten binnen de organisatie. Daarnaast zorg ervoor dat medewerkers voldoende en uitdagend werk hebben, en ik ben uiteindelijk verantwoordelijk voor de gehele interne organisatie. Mijn taak is om ervoor te zorgen dat alles efficiënt en effectief verloopt, zodat we de verwachtingen van onze klanten kunnen overtreffen."

Wat zijn de grootste uitdagingen waarmee je te maken krijgt als Operations Director en hoe ga je hiermee om?

"Een van de grootste uitdagingen is ervoor te zorgen dat we een team hebben met de juiste capaciteit en expertise om aan de vraag van de klant te voldoen. Soms hebben we extra mensen nodig, terwijl we op andere momenten nieuwe projecten nodig hebben om ons team bezig te houden. Daarnaast is het belangrijk om groeiperspectieven te bieden aan al onze medewerkers. Dit is een voortdurende uitdaging, maar ik ben iemand die van uitdagingen houdt en ik krijg veel voldoening als het me lukt om deze uitdagingen aan te gaan en te overwinnen."

EF2 Sfeer_701 (1).jpg

Operations Director

Kun je ons vertellen over een project of initiatief waar je trots op bent dat je hebt geleid als Operations Director?

"Ik ben met name trots op de integratie binnen Happy Horizon, die succesvol van start is gegaan. Het betrekken van de interne organisatie is steeds beter gelukt en dit heeft bijgedragen aan het succes van de projecten. Daarnaast ben ik erg trots op de groei die EF2 de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Deze groei heeft een belangrijke rol gespeeld in ons succes en heeft ons in staat gesteld om onze positie in de markt te versterken. 

We kijken nu naar de toekomst en zijn bezig met het de integratie binnen de Hub Arnhem, wat een gave ontwikkeling is voor EF2."

Wat zijn enkele van de belangrijkste strategieën die je gebruikt om de efficiëntie en productiviteit van jouw afdeling te verbeteren?

"Een van de belangrijkste strategieën die ik hanteer, is het delegeren van verantwoordelijkheden binnen de organisatie. Ik wil dat iedereen in de organisatie betrokken wordt bij het behalen van onze doelen, van het kleinste tot het grootste niveau. Daarnaast hecht ik veel waarde aan transparantie en open communicatie. Er zijn geen geheimen binnen onze organisatie, en ik geloof dat dit bijdraagt aan een efficiënte en productieve werkomgeving. We werken samen als een hecht team om onze doelen te bereiken."

Hoe werk je samen met andere afdelingen binnen het bedrijf om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt?

"Ik geloof sterk in het verbinden van mensen en afdelingen. Samenwerking en communicatie zijn essentieel om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Ik werk nauw samen met andere afdelingen binnen het bedrijf om ervoor te zorgen dat er een goede afstemming is tussen de verschillende teams. Door middel van regelmatig overleg en samenwerking kunnen we eventuele obstakels snel identificeren en aanpakken, zodat we efficiënt en effectief kunnen blijven werken."

Wat vind je het meest uitdagende aspect van jouw baan als Operations Director en hoe ga je hiermee om?

"Het meest uitdagende aspect van mijn baan als Operations Director is het bewaken van de balans tussen de interne organisatie en de behoeften van de klant. Soms komen deze twee niet volledig overeen en kan het een uitdaging zijn om beide aspecten in evenwicht te houden. Het begrijpen en communiceren met zowel het team als de klant is essentieel om deze uitdaging aan te gaan. Ik zorg ervoor dat er open communicatie is, en als er situaties ontstaan waar mijn team niet direct een oplossing voor heeft, werk ik samen met hen om concrete acties te bepalen die ons in staat stellen om de beste resultaten te behalen voor zowel de klant als de interne organisatie."

Kees vertelt je graag meer

Contact

Stel een vraag aan Kees
kees.jpg
Kees Cornelisse
Managing director