Overslaan en naar de inhoud gaan

Laravel voor een maatwerk applicatie

Laravel_Simon_1920x850.jpeg

Geschreven door Kees Cornelisse Partner / Business Owner

kees.jpg

Laravel voor een maatwerk applicatie

ReDISCOVER TO RENEW

Bij EF2 maken we niet alleen gebruik van Drupal maar ook van Laravel. Laravel is een bekende naam in de technische wereld van webapplicatie ontwikkeling. In deze blog gaan we in op de redenen waarom wij hiervoor gekozen hebben.

Wat is Laravel?

Laravel is een zogenaamd framework. Een raamwerk dat een stevige basis vormt voor de maatwerk applicaties die we onze klanten aanbieden. Het biedt ons stevige handvatten die bepaalde functionaliteiten automatiseren of versimpelen. Dit gaat bijvoorbeeld om het authenticeren van gebruikers, communicatie met verschillende bestandsopslagsystemen en de communicatie met verschillende databasesystemen.

De eerste versie van Laravel kwam in 2011 uit. Sindsdien komen er meerdere versies per jaar uit en worden er daarnaast nog kleine veiligheidsupdates doorgevoerd. Ook worden er LTS (long time support) versies uitgegeven die minstens twee jaar lang bugfixes krijgen en drie jaar lang veiligheidsupdates. Dit geeft ons het vertrouwen dat we met dit framework applicaties kunnen ontwikkelen die een lange houdbaarheid hebben en jarenlang doorontwikkeld en onderhouden kunnen worden.

EF2_web-05.jpeg

Waarom gebruiken wij Laravel?

ReDISCOVER TO RENEW

Laravel beschrijft het framework zelf als 'The PHP Framework for Web Artisans' vanwege de elegante manier van opbouw van de code. In de praktijk is het een erg pragmatisch framework. Laravel bevat allerlei functies die het eenvoudiger maken een applicatie te ontwikkelen die overdraagbaar, inzichtelijk en zelfdocumenterend is. Veel onderdelen zijn ontwikkeld als module en dus toe te voegen op het moment dat het nodig is. Dit principe passen wij ook toe bij de applicaties die wij bouwen. Op deze manier blijft zelfs een grote applicatie overzichtelijk ingedeeld in losse functionaliteiten.

Laravel is net als Drupal een opensource framework. Er is een grote community van ontwikkelaars die verbeteringen voorstellen of doorvoeren. Op deze manier blijft het framework in ontwikkeling en is het een framework voor en door ontwikkelaars die ervan afhankelijk zijn. De community helpt elkaar en houdt elkaar scherp op bijvoorbeeld kwaliteit.

Applicatie ontwikkeling door EF2

Met de webapplicaties van EF2 kun je alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan een offerte applicatie of een klantenportaal. Wij hebben jarenlange ervaring met webapplicaties en werken met Laravel en Codeigniter. Belangrijk voor ons is dat we jouw probleem óns probleem maken. Wij analyseren het complete plaatje en zorgen dat we het proces begrijpen. Zo maken we de mooiste oplossingen.