Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting ZOA realiseert goede doelen met EF2

IMG_8109.jpeg

Geschreven door Gerrie Pierik Brand strategist

gerrie.jpg

Stichting ZOA realiseert goede doelen met EF2

ReDISCOVER TO RENEW

Stichting ZOA is een strategisch samenwerkingsverband gestart met EF2. We werken momenteel aan de eerste stip op de horizon voor ZOA: het internationale karakter van de stichting moet online beter benut worden. Een nieuwe, meertalige website vormt straks de basis van verhoogde zichtbaarheid en diverse fondsenwerving.

Het Nederlandse goede doel ZOA richt zich op noodhulp en wederopbouw. De stichting werkt over de hele wereld en wil in de toekomst nog intensievere hulp bieden in oorlogs- of rampgebieden. Aan EF2 de eer om het verhaal van ZOA zo goed mogelijk te vertellen. Het Nederlands- en Duitstalige gedeelte van de website moet niet alleen meer donaties en leads werven, maar is erop gericht om meer mensen in beweging te krijgen. De organisatie richt zich op collectes, sponsoring en acties vanuit onder andere kerken en scholen. Het Engelstalige gedeelte van de website richt zich vooral op bewustwording. Overheden, stichtingen en fondsen weten direct waar ZOA voor strijdt en hoe zij hun ingezamelde geld inzetten.

Stichting ZOA staat voor Zuidoost-Azië, de regio waar het in 1973 allemaal begon. Drie Groningse studenten kwamen in actie en zamelden geld in voor Vietnamese bootvluchtelingen. Nu, ruim 45 jaar later, is ZOA wereldwijd actief in meer dan 15 landen in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. ZOA is uitgegroeid tot een professionele organisatie. De missie en bevlogenheid zijn nog altijd hetzelfde. 

De samenwerking tussen ZOA en EF2 is niet geheel toevallig tot stand gekomen. EF2 zet zich al langere tijd in voor de goededoelensector. “Naast dat wij als bedrijf belangeloos actief zijn voor (lokale) non-profitorganisaties, zetten wij onze zakelijke kennis en ervaring graag in voor dit soort goede doelen. In alle eerlijkheid: de voldoening is vaak net even wat groter”, aldus EF2 directeur Gerrie Pierik.