Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom wij met Drupal werken

IMG_6929 - bewerkt (1).jpeg

Geschreven door Kees Cornelisse Partner / Business Owner

kees.jpg

Waarom wij met Drupal werken

ReDISCOVER TO RENEW

Dat is een vraag die nog al eens voorbij komt. Drupal is een Content Management Systeem (CMS) waarmee wij maatwerk websites ontwikkelen. Je kunt er digitale content mee beheren in de breedste zin van het woord. Van teksten tot afbeeldingen, van formulieren tot bestellingen. Drupal is niet alleen veilig en betrouwbaar, maar ook gemakkelijk in beheer. Bovendien is Drupal uitermate geschikt voor SEO.

200409 blog_Drupal_EF2.jpeg

Beheerthema

Dat is een vraag die nog al eens voorbij komt. Ik ben enthousiast en vertel er graag over! Waarom ik zo enthousiast ben? Dat vertel ik hier.

In het kort, wat is Drupal? Drupal is een Content Management Systeem, ook wel als CMS afgekort. Je kunt er digitale content mee beheren, maar dan echt  in de breedste zin van het woord. Van teksten tot afbeeldingen, van ingevulde formulieren tot reserveringen en bestellingen. Het beheer in Drupal is heel gemakkelijk. Je logt in, je gaat naar de pagina die je wilt bewerken en met letterlijk één druk op de knop Bewerk pas je door middel van een eenvoudig formulier de pagina aan.

In Drupal 8 kun je ook middels de functie Quick Edit direct op de live-pagina het juiste element aanpassen. Direct resultaat! Binnen Drupal is het al normaal dat je niet vastzit aan één soort pagina die je kunt maken. Je kunt meerdere paginasoorten laten ontwikkelen, voor de ontwikkelaar is dat eenvoudig in te stellen. Op die manier kun je een Over ons pagina een andere lay-out geven dan, om maar een voorbeeld te noemen, de Contact pagina.

Is Drupal geschikt voor maatwerk?

Drupal is ontwikkeld om maatwerk thema's en maatwerk modules zo eenvoudig mogelijk te kunnen bouwen.

Na de installatie van Drupal kun je direct content plaatsen en je eigen paginasoorten configureren. Dat wordt getoond in een, tikkeltje saai, standaard thema. Maar binnen Drupal is het eenvoudig om een thema te ontwikkelen wat past bij het bedrijf of de doelgroep. Wij ontwikkelen binnen EF2 altijd Drupal websites met een maatwerk thema. We doen dat omdat onze klanten een eigen merkidentiteit hebben en dus ook website die daarbij past qua design en content.

En wat betreft SEO?

Binnen onze Drupal omgeving nemen we standaard een aantal modules op die er voor zorgen dat je zelf aan de slag kan met de Search Engine Optimization, de zoekmachineoptimalisatie. De website wordt daarmee standaard goed uitgerust om goed vindbaar te worden voor je gebruikers. Je kunt de content van de website goed laten aansluiten bij datgene waar je klant of bezoeker naar op zoek is. Hoe je dat kunt doen? Uiteraard staan we graag voor je klaar om support te leveren als dat nodig is.

58049131_2546402602039998_2440648911510044672_o.jpeg

En wat is er nog meer?

Drupal is niet het enige CMS wat er te vinden is op de opensource-markt*. Als directe concurrenten heeft Drupal te maken met Wordpress, Joomla en Typo3.  Bekende namen voor een CMS van webshops zijn Magento en Prestashop. Dat zijn pakweg de grootste spelers in de internationale markt. Deze systemen ondersteunen ook maatwerk en zijn uitbreidbaar met modules, maar achter de schermen verschillen ze enorm qua opbouw en performance.

Wij zijn experts in Drupal (en Magento) en logischerwijs omdat we dit het beste systeem vinden. Het past het beste bij EF2 omdat we altijd maatwerk oplossingen willen bieden, niet one-size-fits-all, maar een website die past bij uw bedrijf.

Alles op een rij gezet. Waarom Drupal bij EF2?

  • Veilig & betrouwbaar
  • Gemakkelijk in beheer
  • Uitmuntend geschikt voor SEO
  • Gegarandeerd maatwerk

* Opensource betekent dat de code vrij beschikbaar is, maar door enthousiaste Drupal-liefhebbers wordt gebouwd. De achterliggende community van Drupal is één van de actiefste van de wereld. Dat levert een veilig en betrouwbaar systeem op, waarin vrijwel maandelijks nieuwe features worden opgeleverd.