Overslaan en naar de inhoud gaan
EF2 Sfeer_679_0.jpeg

Online donaties maximaliseren

Non profit

Bezoekers van websites raken steeds meer gewend aan online betalingen. Zeker de afgelopen twee jaar is het aantal online betalingen explosief gestegen. Hoewel huis-aan-huis collecteren nog steeds een van de meest populaire manieren is om geld op te halen, stijgt ook het bedrag dat jaarlijks online gedoneerd wordt.

Uiteraard is het belangrijk dat online doneren makkelijk gemaakt wordt. Maar, hoe doe je dat precies? Een van de manieren is om gangbare betaalmethoden mogelijk te maken. Denk hierbij aan de iDeal betalingen. Maar ook automatische incasso of een Tikkie kunnen tegenwoordig laagdrempelig ingezet worden.

Daarnaast is het van belang dat het formulier dat gebruikt wordt voor de verwerking van de donatie, zo makkelijk mogelijk bereikt kan worden. En dat het donatieformulier eenvoudig en snel door te lopen is. Hierbij zijn meerdere factoren van belang. Denk aan de UX, het webdesign, maar ook de toetsenbordinstellingen om het mobiele gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken. In Drupal is dit allemaal effectief en eenvoudig te realiseren. Waardoor je een betrouwbare, maar vooral ook conversieverhogende website kunt ontwikkelen.

Bij EF2 hebben we voor veel verschillende non-profits (donatie)formulieren ontwikkeld. Denk hierbij aan KiKa, het Gehandicapte Kind en ZOA. Door dit op een slimme manier in te zetten, is online fondsenwerving goed te optimaliseren. Zo ben je als non-profit steeds minder afhankelijk van bankoverschrijvingen en contante collectes.

Wil je ook aan de slag met online donaties? Wij hebben veel ervaring en denken graag met je mee! Neem contact op met Kees of Gerrie om hier verder over door te praten.
 

Wil je ook aan de slag met online donaties?

Stel je vraag

Stel een vraag aan Gerrie
gerrie.jpg
Gerrie Pierik
Brand strategist