Overslaan en naar de inhoud gaan
header-fullstackdeveloper.jpg

Senior backend Developer

vacature

Als senior backend developer bij EF2 kun je aan de slag met uitdagende en vaak complexe projecten. We gebruiken Laravel én NodeJs. Code reviews, code structureren en zoeken naar de juiste oplossing en dit vertalen naar de juiste strategie. Je bent een code freak, staat voor kwaliteit en wilt anderen hier ook in meenemen. 

Je mag een deel van je tijd gebruiken om jezelf en het team te prikkelen door nieuwe technieken en libraries te ontdekken. Je werkt samen in team van front-end developers, back-end developers en andere full-stack developers. De UX- en visual designers helpen om het plaatje compleet te maken.

Toe aan je volgende uitdaging? Een open cultuur, veel eigen verantwoording, 10% zelfstudie, toffe projecten met elke keer nieuwe uitdagingen? En na een mooie werkweek een vrijdagmiddag borrel? Lees dan verder… 

Header_blog_UXranking_v2.jpeg

Jouw functie als senior backend developer

De functie

Je gaat bij ons in teams werken aan maatwerk webapplicaties en websites voor verschillende opdrachtgevers. Samen met de UX- en visual designers en frontend developers, ga je onder leiding van een projectmanager/productowner aan de slag om een vraagstuk van een klant zo goed mogelijk neer te zetten. Daarbij is techniek belangrijk en denken we na over onderhoudbaarheid, uitbreidbaarheid en de beste manier van samenwerken tussen de frontenders en de backenders. 

Als senior backend developer bedenk je de juiste structuur van de applicatie die gebouwd wordt en bewaak je dit tijdens het development proces. We werken met ‘technisch project leads’ om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van ieder product gewaarborgd blijft. 

We zoeken een senior backend developer die applicaties kan bouwen met een robuuste structuur, dat bewaakt en collega's inspireert. We zoeken iemand die tijdens de realisatie van een project die in de gaten houdt, eventueel bijstuurt en daarbij ook pro-actief verbeteringen adviseert.

Als backend developer heb je invloed op het volledige spectrum van het ontwikkelwerk in een project. De backend vaak in Laravel en de frontend bij voorkeur in een los frontend framework zoals Next.JS of Inertia. Dit doen we om backend en frontend zoveel mogelijk te scheiden. Ook hebben we ruime ervaring met Drupal en hebben we een portfolio van websites die onderhoud of kleine extra functionaliteiten nodig hebben. Als hier backend-expertise is gewenst, zul je hierin je PHP-kennis goed kunnen gebruiken.

Ook zetten we steeds vaker het headless CMS Strapi in. Hierin bouwen we koppelingen met externe systemen die data ophalen, omvormen en op een andere manier opslaan om te tonen aan de voorkant. Binnen Strapi wordt NodeJs gebruikt om serverside zaken voor elkaar te krijgen. Ook hierin kun je je abstracte manier van denken goed toepassen, zelf koppelingen schrijven of de full-stack developers helpen hierin wegwijs te worden.

We houden elkaar scherp door ons werk te laten controleren door andere collega's door middel van Pull Requests. We hebben code richtlijnen die we met elkaar hebben opgesteld om de kwaliteit gelijk te houden.

Om structuur te houden werken we volgens de Scrum methode (daily standups, sprints) en gebruiken we Jira voor de backlog. 

Je krijgt bij ons de tijd en de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Een ander framework, het opzetten van een (opensource) package? Het kan allemaal... Je hoeft hiervoor niet eerst naar een manager te stappen. Hierdoor heb je zelf de mogelijkheid om je positie binnen het team te vormen, en creëer je je eigen kansen.

 • 32 - 40 uur.
 • Samenwerken met designers en developers.
 • Code reviews zodat je jezelf kan verbeteren.
 • 10% zelfstudie budget & certificaten halen.
 • Marktconform salaris incl. pensioenregeling en een bonus bij het behalen van de begroting.
 • Je krijgt een eigen plek op kantoor + de vrijheid om thuis te werken.

Wie zijn je nieuwe collega's?

Werken bij EF2

Alvast een ‘sneakpeak’ op doen van je nieuwe collega's?

Maak kennis met ze!

Onze development-stack

Tech

Bij EF2 werken we het liefst met de nieuwste technieken zodat het voor de developer ook uitdagend blijft. We werken oa. met Strapi, Laravel, NodeJs, React, NextJs, VueJs, SCSS, Tailwind, Composer, NPM, GIT en Algolia.

Lees meer over onze development stack

tech-stack.jpg

Een greep uit onze projecten

Waar ga je aan werken

 • Implementatie en uitbreidingen op ons prefab B2B-framework
 • Koppelingen met allerlei systemen die op een specifieke, maatwerk manier gekoppeld moeten worden voor klanten die hun eigen portal aanbieden.
 • Slimme zoeksystemen gekoppeld met Algolia of Meilisearch. Slim zoeken binnen 100-duizenden items, gekoppeld aan de frontend dmv. XHR-calls.
 • Bedrijfsprocessen optimaliseren m.b.v. webapplicaties met een maatwerk frontend.
 • Donatieflow's voor onze non-profits (Kika, Gehandicapte Kind, ZOA). Gekoppeld aan betaalsystemen zoals Mollie, Multisafepay of Buckaroo
 • Maatwerk klantportals met e-commerce oplossingen, gekoppeld aan verschillende systemen en met maatwerk frontends.
 • Locatiezoekers waarin locaties op een kaart weergegeven moeten worden op basis van zoekopdrachten en filters.

Bouw mee aan de ambitie van EF2

Werken bij EF2

EF2 is een creative + digital agency met bekende merken onder zijn hoede. Zowel regionaal als landelijk willen we het stof laten opwaaien met (digitale) campagnes, inspirerende oplossingen voor het web en gebruiksvriendelijke slimme applicaties. Je werk is afwisselend door de verschillende klanten en je werkt in-house vanuit ons kantoor in Veenendaal, tussen Utrecht en Arnhem. 

Je komt in een creatief team van 25 specialisten (strategen, designers, developers en marketeers). Juist dit is de kracht van EF2. We weten technisch goede applicaties te ontwikkelen, en juist door de samenwerking wordt dit een nog groter succes. We organiseren regelmatig kennissessies waarin we nieuwe ideeën delen. Maar ook code reviews om de code naar een hoger niveau te tillen. Kortom, een sociale teamspeler.

Waarom je bij EF2 wilt werken?

Werken bij EF2

Omdat je

 • Het leuk vind om je vast te bijten in een complexe technische vraag
 • Ervaring hebt met frameworks (o.a. Laravel, Symfony of Yii)
 • Comfortabel voelt in de terminal (GIT, Composer, SSH…)
 • Database-structuren kunt bedenken en opzetten
 • Geeft om nette code (denk aan PSR-12 en andere code standaarden)
 • Niet vastgeroest zit in frameworks of werkwijzen, maar open staat voor nieuwe ontwikkelingen
 • Je jezelf wilt ontwikkelen (4 uur per week zelfstudie + studiebudget)
 • Voor toffe klanten wilt werken (zoals Wijlhuizen, Landwinkel, Vos Logistics,Autohopper en Kika)
 • In een compact team wil werken van 25 specialisten (strategen, marketeers, designers en developers)
 • Tenminste 5 jaar werkervaring hebt
 • op HBO-niveau werkt of gestudeerd hebt

Wij gaan elkaar niet gelukkig maken, als jij

 • Het liefst volledig zelfstandig wil werken zonder team.
 • Je liever verstopt voor onze klanten.
 • Ongestructureerd bent, en laks omgaat met code richtlijnen.
 • Geen eigen verantwoording wilt of kan nemen.
 • Niet enthousiast wordt van een vrijdagmiddagborrel.
   

Hoe nu verder

Solliciteren

Je solliciteert

Stap 1

Je stuurt ons je persoonlijke motivatie en een overzicht van je ervaring, je CV.

Eerste gesprek

Stap 2

Met alles wat je eerder aanleverde heb je ons zo enthousiast gekregen, we willen je graag beter leren kennen. Kopje koffie en een open gesprek, zodat jij ook kan zien of we jou een leuke werkplek kunnen bieden.

Tweede gesprek

Stap 3

Het wordt tijd dat we elkaar vertellen wat we belangrijk vinden om verder met elkaar in zee te gaan.

Ons voorstel

Stap 4

Je ontvangt een voorstel, en na wat kleine detailaanpassingen kunnen we samen onze handtekening eronder zetten.

Aan de slag

Stap 5

Op je eerste werkdag heten we je van harte welkom in het EF2 team, samen gaan we verder bouwen aan onze gezamenlijke toekomst!

Kennis maken?

Simon Blok

Neem contact met ons op en ga in gesprek met je potentiële nieuwe collega Simon.

 

SIMON@EF2.NL
0318 - 555 800

simon.jpg

Kom jij ons team versterken?

Career