Overslaan en naar de inhoud gaan

In gesprek met Simon

Blog-header-1920x853 - Ingesprekmetsimon.png

Geschreven door Simon Blok Head of Digital

simon.jpg

In gesprek met Simon

Head of digital

Werken in de dynamische wereld van EF2? Head of digital Simon Blok (35) begon in 2015 aan zijn carrière bij EF2. Binnen 8 jaar bekleedde hij verschillende rollen binnen development en groeide met EF2 mee. Uitdagend? Zeker! Hij vertelt zelf over zijn ervaring en impact bij EF2. 

Simon, vertel! Wat is jouw achtergrond bij EF2?

Bijna 8 jaar geleden ben ik begonnen bij EF2, toen het bedrijf naast websites ook evenementen organiseerde en bedrijfsfilms produceerde. Ik ben gestart als full-stack developer, samen met een team van 3 andere developers. In de jaren die volgden ben ik mij gaan specialiseren als developer en het werken aan de backend van de websites. We gebruikten voornamelijk Drupal voor onze ontwikkelprojecten en ik was vaak verantwoordelijk voor de integratie met externe systemen.

Naarmate onze projecten en klanten groeiden, kwamen we er steeds meer achter dat we behoefte hadden aan een goede projectmanager of product owner. In de basis bleef mijn focus op techniek maar ook de product owner werkzaamheden heb ik een tijd opgepakt.Mijn focus bleef ik op techniek leggen.

Voor EF2 heb ik een toekomstvisie neergezet voor de EF2 development tak. Hierbij hebben we nieuwe methodes en technologieën geïmplementeerd. Door te kiezen voor een nieuw applicatie framework, database en hosting methodes kunnen we de kwaliteit waarborgen waar we bij EF2 naar streven. Mijn huidige functie als Head of Digital sluit mooi aan op mijn kennis, visie en doelen. Collega's inspireren en technische uitdagingen aangaan!

Inmiddels ben ik naast teamlead van een groep backend-developers, ook de Head of Digital binnen EF2. In deze rol stippel ik de visie van EF2 op technisch vlak uit, bewaak deze en inspireer collega’s.

Sinds 2015 bij EF2. Hoe ervaar je het bij EF2?

De sfeer bij EF2 is alsof je in een grote vriendengroep zit. Er is ruimte voor eigen initiatief en vrijheid om je eigen draai te geven aan je werkzaamheden. 

Een fijne manier van werken om je passie te delen met gelijkgestemden en samenwerken aan vooruitgang.

Kun je iets vertellen over de opdrachtgevers/klanten waar we mee werken? 

We werken voor heel diverse klanten. Van lokale Veense evenementen zoals de Veense Mosselparty tot grote landelijke merken zoals KiKa of Vos Logistics. Ook klanten met complexe technische uitdagingen weten ons te vinden. Zo hebben we bijvoorbeeld klanten die meer dan 100.000 producten aanbieden via een online portal dat vervolgens is gekoppeld met verschillende systemen om de data en orders op de juiste plaats te krijgen.

Het leuke is, is dat we vaak aan tafel gaan met een klant die een probleem heeft, maar meestal nog geen goede oplossing heeft bedacht. Wij gaan dan samen met de klant naar een oplossing op zoek. Vanuit onze ervaring kunnen we vaak de klant de goede kant opsturen.

EF2 Sfeer_463.jpg

Wat vind je het leukste aan je werkzaamheden?

De vernieuwingen op technisch gebied gaan snel. Ik vind het een uitdaging om te kijken welke technieken wij gaan omarmen. Wat past er bij EF2? Waar worden we als team nou echt blij van en waar gaat ons technische hart sneller van kloppen.  

Op zoek naar vernieuwing en meebewegen met de hypes maar in de kern zorgen voor blije developers. Want zonder blije developers geen blije klanten!

Wat vind je de grootste uitdaging aan je werkzaamheden?

Het leukste is ook tegelijk het moeilijkst. Het is namelijk niet altijd eenvoudig om te bepalen wanneer het juiste moment is om een nieuwe technologie te omarmen, of om nog even af te wachten en te zien welke werkelijke meerwaarde het kan bieden.

Welke competenties zijn belangrijk in jouw vak om succesvol te zijn?

Een open blik is belangrijk. Klanten vragen binnen een bepaald budget altijd de beste oplossing. Het is daarbij vaak verleidelijk om op manieren te blijven werken die je kent, omdat je dan de meest betrouwbare voorspelling van het verloop van het project kunt geven. Maar juist het inzoomen, uitzoeken en testen van nieuwe technieken of werkwijzen kunnen het proces veel beter maken.

Techniek is vaak een oplossing, maar ook de wil om een organisatie en de vraag van de klant te begrijpen is belangrijk. Los van de techniek moet een oplossing wel werken. Dus echt inleven in het probleem en zo tot een goede oplossing die voor alle partijen werkt, is een eigenschap die erg belangrijk is.

Hoe ziet de ontwikkeling van de digital tak van EF2 eruit?

Sinds februari 2023 zijn we onderdeel geworden van de Happy Horizon groep. Deze stap is het startpunt om verder door te ontwikkelen en groeien. We willen met onze ervaring, onze ideeën nog grootser kunnen aanbieden. Zo willen we met onze B2B commerce toolbox flink aan de weg timmeren. Daarnaast willen we met onze combinatie van een gebruiksvriendelijk CMS, razendsnelle frontend en een set van beproefde componenten, nog betere digitale oplossingen uitrollen.

Meer weten?

Simon Blok

Neem contact met ons op en ga in gesprek met Simon.

 

SIMON@EF2.NL
0318 - 555 800

simon.jpg