Overslaan en naar de inhoud gaan

Een succesverhaal van Rappr BV in de B2B e-commerce Sector

Rappr

Rappr is een snelgroeiend inspectie- en adviesbureau met een team van inspecteurs met een mooie mix van jong en oud, waardoor ze veel kennis in huis hebben en altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technieken. Rappr is trots op hun flexibele en informele aanpak, waarbij snelheid voorop staat. Ze bieden verschillende diensten aan, waaronder energielabels, NEN 2580 meetrapporten, BENG berekeningen en bouwkundige keuringen voor zowel woningen als bedrijfspanden. Rappr werkt voor zowel particulieren als grote vastgoedfondsen en bedrijfsmakelaars en staat bekend om hun snelle reacties op e-mails en telefoon. 

Innovatief webportal

Rediscover to renew

EF2.nl heeft voor Rappr BV een innovatief webportal ontwikkeld waarmee klanten en medewerkers nieuwe aanvragen kunnen doen voor energielabels en bespaaradviezen. Het portal biedt klanten de mogelijkheid om aanvragen zelf in te voeren of via een API aan te leveren. Na ontvangst van de aanvraag plant het portal automatisch een afspraak in met de huiseigenaar. Na afronding van het rapport, document of energielabel wordt de facturatie automatisch gegenereerd.

Dankzij dit geautomatiseerde proces bespaart Rappr BV aanzienlijk op werkzaamheden van de backoffice, waardoor er meer aandacht is voor andere belangrijke bedrijfsprocessen. Klanten kunnen nu snel en efficiënt energielabels en bespaaradviezen aanvragen, wat resulteert in een snellere doorlooptijd en een hogere klanttevredenheid.

 

De rol van ef2

  • Concept webdesign
  • UX design
  • Visual design
  • Development
  • Koppeling ERP systeem

Branches

B2B e-commerce

Website

https://www.rappr.nl/ 

In-house project

Rediscover to Renew

EF2.nl heeft voor dit project Laravel gebruikt en gekoppeld met Snelstart en Datip. Hierdoor konden de benodigde gegevens snel en gemakkelijk worden verwerkt, waardoor het geautomatiseerde proces vlekkeloos verliep. Alle onderdelen van het project zijn in-house verzorgd, waardoor EF2 de volledige controle over het proces had en de kwaliteit van het project kon waarborgen.

Het project is in kleine iteraties opgebouwd, wat heeft geleid tot een snellere doorlooptijd en een hogere klanttevredenheid. Rappr BV koos voor EF2.nl vanwege het vertrouwen dat het bedrijf snel resultaat kon leveren. Wij hebben dit vertrouwen waargemaakt en hebben laten zien dat het snel en efficiënt kan werken zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het project.


 

Wat heeft het opgeleverd?

Rediscover to Renew

Het resultaat van het project heeft Rappr BV enorm geholpen en heeft geleid tot een aanzienlijke besparing op werkzaamheden van de backoffice. De klant is zeer tevreden over het resultaat en heeft aangegeven dat het hen enorm veel werk scheelt. Dankzij het project heeft Rappr BV nu de ruimte om te groeien en de dienstverlening verder uit te breiden.

Dit is een belangrijke doelstelling van de klant en EF2  heeft hieraan bijgedragen door het project succesvol en efficiënt uit te voeren.

Kortom, deze klantcase illustreert hoe wij onze expertise kunnen inzetten om bedrijven te helpen bij het automatiseren van bedrijfsprocessen en het bereiken van hun doelstellingen.

De geautomatiseerde aanvraagprocedure heeft niet alleen geleid tot meer efficiëntie, maar ook tot een optimalisatie van de workflow en verbetering van de communicatie tussen klanten, medewerkers en huiseigenaren. We zijn trots op het project en hebben het op een slimme manier aangepakt door klein te beginnen en steeds in kleine iteraties nieuwe functies toe te voegen. Dit heeft geleid tot een snelle doorlooptijd en een hogere klanttevredenheid.