Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokaal en online streekproducten uit heel Nederland kopen

Landwinkel

Landwinkel is een coöperatie van samenwerkende boeren en telers met een landwinkel. De nieuwe multidomain website en het nieuwe B2B platform maken het mogelijk om nog eenvoudiger heerlijke streekproducten te kopen, bij de lokale landwinkel én online.

 

Multidomain website en e-commerce platform

Rediscover to renew

Landwinkel kwam bij EF2 met twee vragen. De eerste vraag was om de website voor de coöperatie en alle leden te vernieuwen. De oplossing van EF2: een multidomain website waarbij ieder lid zijn of haar eigen website kan beheren met een gebruiksvriendelijk CMS en één uniforme stijl.

De tweede vraag van Landwinkel was om een nieuw bestelplatform te ontwikkelen met als doel het bestelgemak te verhogen en het online inkopen van Landwinkel producten gebruiksvriendelijker te maken. Hiervoor ontwikkelde EF2 een nieuw B2B platform die aan het centrale ERP systeem is gekoppeld middels een API. Zo bestellen leden eenvoudig alle Landwinkel producten voor in hun winkels.

De rol van ef2

  • Concept
  • UX design
  • Visual design
  • Development
  • Koppeling ERP systeem
  • Integratie Meilisearch

Branches

Dienstverlening en B2B e-commerce

Website

Landwinkel.nl

Een slim en razendsnel e-commerce platform

B2B platform

Met het nieuwe B2B platform kunnen de leden van Landwinkel producten bestellen voor in hun winkel die zij niet meer op voorraad hebben. Het B2B platform, ontwikkeld met behulp van Laravel, is gekoppeld aan het ERP systeem (Invervo). Op die manier is de catalogus met producten altijd up-to-date en worden de meeste recente prijzen en voorraad getoond. Daarnaast komen orders via het platform gelijk in het ERP systeem binnen zodat er vanuit Landwinkel geen handmatige acties meer nodig zijn om deze te verwerken. Het resultaat: een slim en efficiënt e-commerce platform.

Om de content op het platform te beheren, ontwikkelden wij een headless CMS met behulp van Strapi. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om dynamisch productspecifieke pagina's te maken. De voordelen van een headless CMS zijn niet alleen meer gebruiksgemak voor Landwinkel zelf door de overzichtelijke omgeving van Strapi, maar ook een snellere laadtijd van het platform.

Gebruiksgemak voor de leden van Landwinkel

B2B platform

Niet alleen gebruiksgemak voor Landwinkel zelf, maar ook voor de leden van Landwinkel was een eis. Om die reden creëerden wij verschillende mogelijkheden voor leden om zo snel en eenvoudig mogelijk producten te kunnen bestellen.

Een van de manieren waarop dit kan is met behulp van de dynamische zoekfunctie van Meilisearch. Op de achtergrond kan Landwinkel zoektermen aan elkaar koppelen. Zo worden de zoekacties van de leden steeds beter begrepen en geeft de zoekfunctie steeds betere resultaten. 

Een andere manier om eenvoudig producten te vinden is via de filterfunctie. Ook kunnen leden gepersonaliseerde bestellijsten maken. Denk bijvoorbeeld aan lijsten waarbij de producten op volgorde van een bepaalde looproute door de winkel staan. Een laatste optie die binnenkort volgt en het bestellen nog eenvoudiger zal maken is een scan functie. Hiermee kunnen producten uit de winkel gescand worden waarop het juiste product op het platform wordt getoond en gelijk besteld kan worden.

Meerdere websites met één multidomain oplossing

Corporate website

Met behulp van de multidomain oplossing heeft EF2 de gehele uitstraling van Landwinkel websites meer in één lijn gebracht. Zo kan ieder lid binnen de multidomain website zijn of haar eigen website beheren op een eigen domeinnaam, maar is er ook een herkenbare Landwinkel uitstraling. Een bijkomend voordeel van de multidomain website is het gebruiksvriendelijke CMS wat het vullen en wijzigen van teksten en beeldmateriaal een stuk eenvoudiger heeft gemaakt voor de leden van Landwinkel.